Gids voor lijnprinter en printers

Een winkel bruist altijd van de activiteit. Een van de belangrijkste aspecten van elk verkooppunt is facturering. Wanneer u uw klant kosten in rekening brengt, moet u hem een ​​rekening overhandigen. Die rekening kan niet op elke printer worden afgedrukt. Hiervoor zijn speciale lijnprinter en printers beschikbaar.

Lijnprinters kunnen maar liefst 3.000 regels per minuut printen. Hoewel deze technologie vrij oud is, is ze op een aantal plaatsen nog bruikbaar. Ze worden meestal geassocieerd met de vroege dagen van computergebruik, de technologie is nog steeds in gebruik. Omdat ze geen afbeeldingen kunnen afdrukken, is de afdrukkwaliteit niet zo nauwkeurig als laserprinters. Maar ongetwijfeld is het doel gediend. Lijnprinter en printers zijn meestal zowel sneller als goedkoper dan laserprinters. Bij het afdrukken van doosetiketten, bij de boekhouding van middelgrote volumes en in tal van andere grote zakelijke toepassingen blijven deze printers uitstekende prestaties leveren.

Lijnmatrixprinters worden nu meer gebruikt voor het printen van documenten vanwege hun hoge snelheid en uitstekende printkwaliteit. Hun toepassingen zijn voornamelijk het afdrukken van formulieren, rapporten en documenten, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor het afdrukken van etiketten. Tally-printer en -printers kunnen worden gekoppeld aan de meeste AS400- en UNIX-systemen, maar zijn meestal minder compatibel met Windows-stuurprogramma’s, vanwege problemen bij het afdrukken van true-type lettertypen, wat de afdruksnelheid aanzienlijk kan verminderen. Typische toepassingen van lijnmatrixprinters zijn onder meer het afdrukken van facturen, enkelvoudige en meerdelige formulieren, inventarisrapporten, fabrieksorders, picklijsten en verzenddocumenten.

Lijnmatrixprinters van Tally kunnen een document van 1000 tekens doorgaans in minder dan 5 seconden afdrukken, wat overeenkomt met meer dan 700 documenten per uur. Deze printer en printers zijn zeer zuinig en volledig afvalvrij. Formulieren zijn gemakkelijk te laden dankzij de opklapbare bovenkant van de meeste modellen, terwijl de rechtopstaande papierbaan het probleem van knikken of vastlopen elimineert. Geavanceerde modellen hebben optische sensoren die voorkomen dat de printkop buiten de randen van het geladen formulier afdrukt.

Alle lijnprinters gebruiken het meegeleverde papier als kettingformulieren in plaats van als losse vellen, zoals bij normale printers. Tally Printer and Printers hebben kleppen die automatisch openen wanneer de printer aandacht nodig heeft. De snelle beweging van het papier ontwikkelt grote elektrostatische ladingen. Ze gebruiken vaak verschillende ontladingsborstels en actieve statische eliminatoren om opgehoopte ladingen te ontladen.

Gebruikersmachtigingen voor printer- en printertaken

Er zijn een aantal manieren om een ​​printer op het netwerk te delen. Van de vele mogelijke manieren is het echter het meest aan te raden om een ​​afdrukserver te gebruiken als u een domeinomgeving gebruikt. Het gebruik van deze modus om printers te delen heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van de andere. Als u een afdrukserver hebt toegewezen om de printer te beheren, kunt u verschillende machtigingen op de printer instellen voor gebruikers en groepen. Met machtigingen op een printserver kunt u printers toestaan ​​in gevoelige gebieden, waar u wilt dat alleen geselecteerde mensen afdrukken kunnen maken. Met serverprinter- en printermachtigingen kunt u sommige gebruikers van uw domein toestaan ​​de printer te gebruiken, terwijl u anderen het recht ontzegt. Er zijn drie niveaus van printermachtigingen:

Afdrukken

Met de afdrukmachtiging kunt u een gebruiker toestaan ​​(of weigeren) om documenten af ​​te drukken en zijn eigen documenten te starten, pauzeren, hervatten en annuleren. Deze machtiging wordt standaard verleend aan de standaardgroep “Iedereen” en daarom nemen alle gebruikers deze over van deze bovenliggende groep. U kunt degenen die u geen afdrukrechten wilt geven, weigeren.

Beheer documenten

Deze toestemming van het delen van printers en printers staat of ontzegt de mogelijkheid om alle documenten opnieuw te starten, te pauzeren, te hervatten en te verwijderen, ongeacht tot welke gebruikers ze behoren. Deze toestemming wordt standaard niet aan de gebruikers gegeven en u kunt deze toewijzen aan degenen die deze nodig hebben.

Beheer printer

Deze toestemming geeft gebruikers de mogelijkheid om de printer te pauzeren en opnieuw te starten, een printer te delen, printereigenschappen te wijzigen en printermachtigingen te wijzigen. Geef deze toestemming zeer spaarzaam en wijs ze toe aan de weinigen die de printer echt moeten beheren.

Een goed geplande set printermachtigingen helpt bij het soepel functioneren van uw organisatie. Het is raadzaam om in eerste instantie de meest beperkende rechten in te stellen voor de standaardgroep gebruikers en vervolgens extra rechten toe te staan ​​aan degenen die ze nodig hebben.

Meer met uw printer en printers

Windows XP biedt veel meer functies voor printerbeheer dan een normale computergebruiker weet. U kunt zonder twijfel afdrukken maken zonder de meeste van deze functies te kennen. Als u echter meer over hen weet, zal dit u zeker ten goede komen. U zult zich realiseren dat u veel meer uit uw printer kunt halen dan u zich ooit had kunnen voorstellen. In het volgende artikel worden enkele aspecten van printers uitgelegd die u moet kennen als u printers en printers beheert. Dit artikel is geschreven met Windows XP, Server 2003 en Xerox Printer and Printers-componenten als laboratoriumtools, hoewel de informatie even goed kan werken in het geval van andere merken printers.

Opstelling van afdrukwachtrijen
Deze functie is vooral handig als u te maken heeft met netwerkprinters die meerdere gebruikers bedienen. Om het te gebruiken, moet u de netwerkbeheerder zijn of lid van een groep met de machtiging “Documenten beheren” op het printerconcern. Als er meer dan één document is, plaatst een printer ze in een afdrukwachtrij, waarbij de eerste meestal als eerste wordt geplaatst. U kunt deze wachtrij bekijken door het venster Printers en faxapparaten te openen vanuit het menu Start of vanuit het Configuratiescherm. Dubbelklik vervolgens op de printer waarvoor u het document wilt rangschikken. U ziet de afdrukwachtrij in het venster dat verschijnt. Klik op de naam van de documenten die u wilt ordenen en sleep deze omhoog of omlaag naar de nieuwe positie waarin u ze wilt afdrukken. Helaas kunt u de afdrukopdracht niet van de ene printer naar de andere slepen.

Verstikking van printers
Laat u niet misleiden door het woord “Stikken”. Hier betekent verstikking niet het blokkeren van papier in de wielen van het afdrukapparaat. Verstikking verwijst in plaats daarvan naar het ophangen van laserprinters aan grote documenten, meestal degene met veel afbeeldingen. Dit gebeurt vanwege onvoldoende RAM. U kunt het probleem oplossen door het RAM van uw printer te vergroten. Als u hier niet veel over weet, kunt u praten met een hardwareprofessional die meer kennis heeft van printer- en printercomponenten.

Sneller afdrukken
Nog een ding voordat we bij het artikel eindigen. Heeft u ooit het gevoel gehad dat het nutteloos voor u is om een ​​afdrukklaar document te openen om het af te drukken? Als u alle instellingen, zoals lettertypen, koppen, uitlijning van afbeeldingen en alinea’s en marges van een document al hebt voltooid, hoeft u het niet opnieuw te openen om het af te drukken. Er is nog een andere optie beschikbaar. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het document en klik op afdrukken. Het document wordt toegewezen aan uw standaardprinter. Doe dit niet als u de instellingen van Printer en Printers wilt wijzigen, of als u wilt dat een andere printer (niet uw standaardprinter) deze afdrukt.

x-default