Een winkel bruist altijd van de activiteit. Een van de belangrijkste aspecten van elk verkooppunt is facturering. Wanneer u uw klant kosten in rekening brengt, moet u hem een ​​rekening overhandigen. Die rekening kan niet op elke printer worden afgedrukt. Hiervoor zijn speciale lijnprinter en printers beschikbaar.

Lijnprinters kunnen maar liefst 3.000 regels per minuut printen. Hoewel deze technologie vrij oud is, is ze op een aantal plaatsen nog bruikbaar. Ze worden meestal geassocieerd met de vroege dagen van computergebruik, de technologie is nog steeds in gebruik. Omdat ze geen afbeeldingen kunnen afdrukken, is de afdrukkwaliteit niet zo nauwkeurig als laserprinters. Maar ongetwijfeld is het doel gediend. Lijnprinter en printers zijn meestal zowel sneller als goedkoper dan laserprinters. Bij het afdrukken van doosetiketten, bij de boekhouding van middelgrote volumes en in tal van andere grote zakelijke toepassingen blijven deze printers uitstekende prestaties leveren.

Lijnmatrixprinters worden nu meer gebruikt voor het printen van documenten vanwege hun hoge snelheid en uitstekende printkwaliteit. Hun toepassingen zijn voornamelijk het afdrukken van formulieren, rapporten en documenten, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor het afdrukken van etiketten. Tally-printer en -printers kunnen worden gekoppeld aan de meeste AS400- en UNIX-systemen, maar zijn meestal minder compatibel met Windows-stuurprogramma’s, vanwege problemen bij het afdrukken van true-type lettertypen, wat de afdruksnelheid aanzienlijk kan verminderen. Typische toepassingen van lijnmatrixprinters zijn onder meer het afdrukken van facturen, enkelvoudige en meerdelige formulieren, inventarisrapporten, fabrieksorders, picklijsten en verzenddocumenten.

Lijnmatrixprinters van Tally kunnen een document van 1000 tekens doorgaans in minder dan 5 seconden afdrukken, wat overeenkomt met meer dan 700 documenten per uur. Deze printer en printers zijn zeer zuinig en volledig afvalvrij. Formulieren zijn gemakkelijk te laden dankzij de opklapbare bovenkant van de meeste modellen, terwijl de rechtopstaande papierbaan het probleem van knikken of vastlopen elimineert. Geavanceerde modellen hebben optische sensoren die voorkomen dat de printkop buiten de randen van het geladen formulier afdrukt.

Alle lijnprinters gebruiken het meegeleverde papier als kettingformulieren in plaats van als losse vellen, zoals bij normale printers. Tally Printer and Printers hebben kleppen die automatisch openen wanneer de printer aandacht nodig heeft. De snelle beweging van het papier ontwikkelt grote elektrostatische ladingen. Ze gebruiken vaak verschillende ontladingsborstels en actieve statische eliminatoren om opgehoopte ladingen te ontladen.