Er zijn een aantal manieren om een ​​printer op het netwerk te delen. Van de vele mogelijke manieren is het echter het meest aan te raden om een ​​afdrukserver te gebruiken als u een domeinomgeving gebruikt. Het gebruik van deze modus om printers te delen heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van de andere. Als u een afdrukserver hebt toegewezen om de printer te beheren, kunt u verschillende machtigingen op de printer instellen voor gebruikers en groepen. Met machtigingen op een printserver kunt u printers toestaan ​​in gevoelige gebieden, waar u wilt dat alleen geselecteerde mensen afdrukken kunnen maken. Met serverprinter- en printermachtigingen kunt u sommige gebruikers van uw domein toestaan ​​de printer te gebruiken, terwijl u anderen het recht ontzegt. Er zijn drie niveaus van printermachtigingen:

Afdrukken

Met de afdrukmachtiging kunt u een gebruiker toestaan ​​(of weigeren) om documenten af ​​te drukken en zijn eigen documenten te starten, pauzeren, hervatten en annuleren. Deze machtiging wordt standaard verleend aan de standaardgroep “Iedereen” en daarom nemen alle gebruikers deze over van deze bovenliggende groep. U kunt degenen die u geen afdrukrechten wilt geven, weigeren.

Beheer documenten

Deze toestemming van het delen van printers en printers staat of ontzegt de mogelijkheid om alle documenten opnieuw te starten, te pauzeren, te hervatten en te verwijderen, ongeacht tot welke gebruikers ze behoren. Deze toestemming wordt standaard niet aan de gebruikers gegeven en u kunt deze toewijzen aan degenen die deze nodig hebben.

Beheer printer

Deze toestemming geeft gebruikers de mogelijkheid om de printer te pauzeren en opnieuw te starten, een printer te delen, printereigenschappen te wijzigen en printermachtigingen te wijzigen. Geef deze toestemming zeer spaarzaam en wijs ze toe aan de weinigen die de printer echt moeten beheren.

Een goed geplande set printermachtigingen helpt bij het soepel functioneren van uw organisatie. Het is raadzaam om in eerste instantie de meest beperkende rechten in te stellen voor de standaardgroep gebruikers en vervolgens extra rechten toe te staan ​​aan degenen die ze nodig hebben.